Oslavte s námi 1. máj. 20% sleva na celý sortiment. Zadejte v košíku kód laska20.

Šperky z drahých kamenů a jejich vliv na naše těla

Druhy a barvy kamenů

V různých tradicích symbolického používání kamenů byla v první řadě rozhodující jejich barva. Běžně se pak drahé kameny zaměňovaly za levnější varianty právě na základě jejich barvy. Málokdo si i dnes koupí pravý diamant, ale velmi podobný křemen si může dovolit téměř každý z nás. Barevnost se jako zásadní vlastnost promítá i do názvů mnoha kamenů. Jmenovat můžeme akvamarín z latinského aqua marina neboli mořská voda, rubín z latiny ruber neboli červený či hematit z řeckého haimá, tedy krev.

Kameny vybíráme hlavně podle toho, jak na nás působí a až v druhé řadě koukáme na to, k jakému znamení se hodí. Díky tomu na nás kameny budou mít ten nejlepší účinek.

 

Achát

Dodává duševní i tělesnou rovnováhu, podporuje sebedůvěru, napomáhá sebepoznání, odhaluje skryté okolnosti, posiluje soustředění, praktická rozhodnutí, dodává odvahu a upřímnost sám k sobě. Pomáhá překonávat negativní pocity, zahořklost, zlobu a odstraňuje vnitřní napětí. Navozuje pocit bezpečí, jistoty, posiluje lásku a dodává odvahu znovu milovat při citových zklamáních. Výborný ochranný kámen pro děti. Pomáhá předcházet střevním potížím, při gastritidě, povzbuzuje trávicí trakt, pomáhá při léčbě očí a dělohy. Čistí lymfatický systém a slinivku břišní, posiluje krevní oběh a chrání před kožními chorobami.

Achát je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býkblíženecpannarakštír a kozoroh.

 

Ametyst

Tento kámen vás bude chránit před psychickými útoky zvenčí. Blokuje geopatogenní zóny, upravuje spánek, pomáhá zapamatovat si sny a chrání před nočními můrami. Má blahodárný účinek na mysl, uklidňuje, povzbuzuje a upevňuje schopnost soustředění, motivaci a paměť. Podněcuje schopnost rozhodování a racionální uvažování. Odstraňuje obavy, strach, vztek i zlobu. Pomáhá také potlačit smutek, lítost a vyrovnat se s prožívanou ztrátou. Upravuje hormonální systém, vylaďuje metabolismus a posiluje imunitní systém.

Ametyst je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beranpannarybystřelecštír a kozoroh.

 

Amazonit

Tento kámen je uklidňující, tiší nervový systém, udržuje v rovnováze mužskou a ženskou energii, rozptyluje negativní energie, rozpouští negativní bloky, zmenšuje obavy, strach a zvyšuje intuici. Pohlcuje škodlivé záření z mobilních telefonů, wifi a mikrovlnných trub. Ochraňuje při riskování a přináší úspěch. Otevírá srdeční a krční čakru. Léčí osteoporózu, zubní kazy a udržuje v rovnováze metabolismus. Podporuje činnost nervového systému a přináší úlevu při svalových křečích.

Amazonit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení vodnářpanna, ryby a rak.

Apatit

Tento kámen vám pomůže odstranit negativní postoje, snižuje podrážděnost pomáhá tlumit lítost a zlost. Apatit povzbuzuje tvůrčí sílu. Minerál apatit pomáhá léčit kosti a podporuje v tvorbu nových buněk. Dodává sílu při malátnosti a vyčerpanosti. Pokud se snažíte udržet si linii, apatit je přesně ten kámen, který byste měli nosit. Pomáhá totiž zvyšovat metabolismus a potlačuje chuť k jídlu.

Apatit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení vodnář a blíženec.

 

Avanturín

Také se mu přezdívá kámen štěstí. Má pozitivní vliv na prosperitu a majetek. Pokud se špatně rozhodujete a komunikujete, je to kámen pro vás. Pomáhá při problémech se závislostí - ať už jde o cigarety nebo třeba problémy s váhou. Avanturín ve vás může probudit skrytou tvořivost.

Pokud jde o zdraví, avanturín má dobrý vliv na štítnou žlázu, problémy s alergií, přivádí krevní tlak do rovnováhy a posiluje srdce. Léčí ekzémy a další kožní problémy,.

Avanturín je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beranblíženecpannaváhy

Citrín

Používá se při únavě, nervozitě, fóbiích, depresích, pomáhá překonávat mentální blokády, podporuje využití intuice, kreativitu a tvůrčí vyjádření. Oživuje látkovou výměnu, mírní zažívací potíže, nadýmání, křeče žaludku a čistí střevní trakt. Podporuje detoxikaci, vyrovnává tvorbu inzulínu při cukrovce a léčí ledviny. Poskytuje pohodu, jistotu a naději, podporuje intuici a dodává sílu při uskutečňování životních cílů.

Citrín je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býkblížencilev a panna.

 

Granát

Granát je ochranný kámen, který pomáhá v těžkých situacích. Dokáže dodat sílu a naději. Léčí impotenci psychického charakteru, nervovou soustavu, záněty a revma. Posiluje játra a ledviny. 

Granát je vhodný pro znamení beran, lev, štír.

 

Hematit

Ochranný kámen uvádí do souladu tělo, mysl i ducha. Dává jang a jin do rovnováhy. Nastoluje klid, mír a harmonii. Zvyšuje sebevědomí, dodává větší vůli k životu a rozvíjí spolehlivost i důvěryhodnost. Pomáhá k naplnění snů i v boji s nestřídmostí. Přispívá k soustředění, zlepšuje paměť a podporuje kreativitu. Obrací pozornost mysli k základním věcem nutným pro přežití. Posiluje a reguluje tvorbu krve a vyhání z těla horečku. Léčí oběhové problémy a nemoci krve. Podporuje činnost ledvin, zmírňuje křeče v nohou, úzkost a nespavost.

Hematit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beranštír a váhy.

 

Jadeit

Sněžný jadeit je symbolem míru a klidu, jde o kámen lásky, harmonie, rovnováhy a ochrana proti všemu zlému. Podporuje vnitřní vyrovnanost, pomáhá zachovávat si chladnou hlavu, zbavuje předsudků, provokuje aktivitu a dynamiku. Posilují nervový a imunitní systém, funkce srdce, krevního oběhu, sleziny, jater a ledvin. Podporuje látkovou výměnu a snižuje vysoké teploty. Léčí žaludeční a zažívací potíže a koliky. Pomáhá proti nočním můrám, nespavosti, bolestem hlavy a migréněMírní nadměrné pocení, odstraňuje citové blokády, neplodnost a tiší bolesti při porodu.

Jadeit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení rakryby a váhy.

Jaspis

Podporuje toleranci, trpělivost, nezištnost, skromnost, soucit a posiluje dobrou vůli, zjasňuje mysl, potlačuje deprese, zbavuje nerozhodnosti, chrání před zlobou a nenávistí. Upravuje poruchy příjmu potravy, staví krvácení, pomáhá při léčbě ženských onemocnění, nepravidelnosti menstruačního cyklu, neplodnosti, nevolnosti v těhotenství i při porodu. Léčí ledviny, potíže krevního oběhu, srdeční choroby, mozek, onemocnění sluchu. Pomáhá při léčbě leukémie, zhoubných nádorů a působí i jako jejich prevence. Aktivuje játra, žlučník, slezinu, slinivku a odstraňuje radioaktivitu z těla.

Jaspis je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býkkozorohpannarakštírváhy a vodnář.

 

Karneol

Stabilizující kámen dodává energii, odvahu, klid, trpělivost, harmonii, pozitivní pohled na život, motivuje k úspěchu, tiší vztek, žárlivost a závist, rozptyluje deprese i negativní myšlenky. Posiluje sebedůvěru, výřečnost a potlačuje strach mluvit. Ochraňuje před útoky jiných osob, navozuje klidný spánek a zahání noční můry. Povzbuzuje sexuální aktivitu, zvyšuje plodnost, léčí frigiditu, impotenci. Odstraňuje závislosti, chrání zdraví, předchází kožním onemocněním, zastavuje krvácení a pomáhá při nemocech krve, dodává sílu a vitalitu, léčí artritidu, revmatismus, kosti, šlachy, neurózy a deprese.

Karneol je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beranblížencipannarak a lev.

Křemen

Křemen je kamenem klidu, míru a harmonie. Odstraňuje stres, napětí, pozvedává ducha, navozuje stav hluboké pohody, zlepšuje komunikaci, zlepšuje komunikaci a umožní vám říkat pravdu. Léčí infekce krku, žaludku, záněty, vředy a následky stresů. Pomáhá při úpalu, ztuhlých svalech a zejména na krku. Tiší bolesti hlavyzubů, neurologické a střevní potíže, nevolnosti, posiluje imunitu, uvádí tělo do rovnováhy a zvyšuje laktaci. Zesilovač energie, uvolňuje, reguluje a uvádí do harmonie.

Křemen je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býkkozorohlev a váhy.

 

Křišťál

Křišťál se považuje za nejsilnější léčivý kámen, uvádí tělo do harmonie a čistí ho. Má univerzální léčivé účinky a reaguje se všemi orgány těla. Křišťál pomáhá také zvýšit kreativitu, posiluje paměť. Chrání před negativními energiemi, pomáhá zajistit klidný spánek, při meditaci umí odfiltrovat rušivé vlivy.

Křišťál je ideální pro všechna znamení.

 

Lávový kámen

Lávový kámen je léta používán coby silný ochranný amulet, odhání deprese, nechuť k životu, letargii, únavu i nemoc. Přináší informace uložené ve vaší buněčné paměti. Díky obnově a podpoře proudu životní síly se vám zlepší nálada, zdraví, pocítíte vlastní sílu a silné spojení se Zemí. Odejdou špatné nálady, chmury a nechuť do života. Lávový kámen přináší vitalitu, sílu, energii, zdraví, důvěru, radost a ochranu. Ženám léčí problém s plodností a je symbolem válečných bohů.

Lávový kámen je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení kozorohštír a váhy.

 

Lapis lazuli

Přináší radost, věrnost, lásku, odvahu, ochranu a léčení. Přináší klid, působí proti depresi, odstraňuje stres, přináší klid a mír. Ochranný kámen i pro děti. Dodává odvahu, přináší soucit, poctivost a čestnost. Odstraňuje potíže s komunikací a učí naslouchat druhým. Odhaluje vnitřní pravdu, podporuje kreativitu, bystří úsudek a upevňuje vztahy. Snižuje horečku, krevní obtíže, potlačuje migrénu, pomáhá při detoxikaci, posiluje imunitní systém, pomáhá se štítnou žlázou, posiluje zrak, snižuje krevní tlak, čistí krev a odstraňuje nespavost.

Lapis lazuli je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení pannarybystřeleckozoroh a vodnář.

 

Malachit

Přináší ochranu, sílu, klid, obchodní úspěch, lásku a slouží jako ochrana u dětí proti pádům. Ochraňuje na cestách, pohlcuje negativní energie a čistí tělo. Neutralizuje radioaktivní záření a elektromagnetické znečištění. Uklidňuje nervovou soustavu, podporuje klidný spánek, pomáhá při obchodních jednáních. Otevírá srdce nepodmíněné lásce, léčí traumata spojená se sexem, pomáhá při dyslexii, zvyšuje intuici. Léčí pohlavní nerovnováhu, pomáhá při poroduna astma, závratě, slinivku, slezinu, epilepsii, artritidu, otoky kloubů, posiluje imunitní systém a detoxikuje játra.

Malachit je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býkštírkozoroh a váhy.

 

Obsidián

Obsidián je silný ochranný kámen před negativními energiemi. Pomáhá se rozhodovat, takže je vhodný jako amulet ke zkouškám. Zvyšuje sebevědomí, ale pozor na jeho obojaký charaktrem - lidem s nekalými úmysly dokáže v jejich špatnostech ještě více pomoci. Obsidián pomáhá detoxikovat orgány a používá se jako přírodní antibiotikum - napomáhá léčit záněty. 

Obsidián je vhodným kamenem pro znamení štír, váhy, kozoroh

 

Onyx

Ochranný kámen před negativní energií, konflikty všeho druhu, dodává sílu, pomáhá v těžkých obdobích, při mimořádném fyzickém i citovém vypětí, přináší ráznost a vytrvalost, dovoluje vám být pány svého osudu, navozuje poučení z minulosti, zvyšuje sebedůvěru i sebekontrolu, léčí stará traumata, snižuje strach a obavy. Udržuje v těle rovnováhu energií jing a jang. Redukuje nekontrolovatelné sexuální tužby, léčí zuby, kosti, krevní poruchy a potíže nohou.

Onyx je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býkrak a kozoroh.

 

Opalit

Harmonizuje a vyrovnává síly Jing a Jang, používá se ke zlepšení komunikace, podporuje vytrvalost a odvahu mluvit o skrytých pocitech. Je považován za kámen klidu, je vhodný pro tlumení deprese, úzkosti a považuje se za kamen lásky. Je vhodný pro upevnění vzájemných romantických vztahů a posílení věrnosti. Používá se pro zvýšení sebevědomí, smysl pro hodnoty a pochopení, pomáhá čelit obavám, přináší klid a vyrovnanost.

Opalit či měsíční kámen je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení rakrybykozoroha a váhy.

 

Perly

Díky svému složení perly všeho druhu ovlivňují především stavbu kostí a zubů. Posilují nervový systém, brání proti svalové únavě i svalovým křečím a chrání pokožku před spálením. Mohou mírnit horečky, upravovat zažívací potíže, snižovat citlivost vůči alergenům a výborně funguje jako prevence proti pálení žáhy, zánětům dutiny ústní i zánětům nervů. Jejich krása se často porovnává s krásou ženy. Chrání lidi (a hlavně děti) před negativními vlivy i špatnou energií.

Perla je ideální pro lidi narozené ve znamení blížencirakrybykozoroh a váhy.

 

Růženín

Je kamenem vztahů a lásky. Prohlubuje přátelství a dodává vnitřní klid.

Má pozitivní účinek na choroby ledvin, srdce, jater, plic, genitálií i nervového systému. Léčí infekce močové trubice a ovlivňuje poruchy plodnosti mužů. Odvádí z těla škodlivé látky a odvodňuje. Je vhodný i pro děti. Odstraňuje apatii, uklidňuje a posiluje srdce, pomáhá při dlouhodobých nemocích, psychosomatických poruchách a střevních chorobách. Hojí popáleniny, puchýře a vyhlazuje pleťDodává trpělivost, dodává životní energii a učí sebelásce. Oživuje fantazii a tvůrčí myšlení, odbourává strach, zlost, nelibost a pocit viny. Pomáhá přijímat nezbytnost změn a při zdolávání krize středního věku.

Růženín je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení býkblíženci a váhy.

Turmalín

Turmalín pohlcuje negativní vlivy a přináší radost. Zvyšuje sebevědomí a nezávislost. Přitahuje lásku a přátelství a učí nás moudrosti a soucit. Minerál turmalín má pozitivní vliv i na získání peněz. Turmalín působí kladně při léčbě srdce, plic a onemocnění kůže

Turmalín je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení beranrakštírrybyváhy.

 

Tygří oko

Přináší ochranu, energii, peníze, odvahu a jde o talisman chránící před nebezpečím. Pomáhá uzemnit lidi, kteří ztratili spojení s realitou, podporuje duchovní růst, podporuje tok energie v těle, dodává sílu, přitahuje peníze a bohatství. Pomáhá s odbouráním závislostí na jiných lidech, uznáním vlastní hodnoty a také potlačuje deprese. Vyrovnává činnost mozkových hemisfér, pomáhá při léčbě zlomenin, působí na rozmnožovací orgány, léčí oči, krk a odstraňuje křeče. Pomáhá při léčbě poruch osobnosti, posiluje sebevědomímírní stres, vznětlivost, nadměrnou sexuální touhu a nastoluje rovnováhu.

Tygří oko je ideální kámen pro lidi narozené ve znamení blíženecbýklevpanna.

 

 

Zpět do obchodu