Doručení s Balíkovnou jen za 39 Kč.

Křišťál - nejsilnější minerál

  

Křišťál - nejoblíbenější minerál

Křišťál se ve šperkařství používá hlavně pro svou jednoduchost a čirou barvu, kdy vynikne krása celého šperku.

Křišťál je používán již od starověku, kdy byl považován za zkamenělý led. Z toho vznikl i jeho název řecky Krustallos = led.

Čirý křišťál je od dávných dob považován za symbol čistotysíly a rovnováhy. Tento kámen je často i součástí říšských insignií, kdy křišťálové koule byly ozdobou žezel skotských králů nebo samostatně jako jablko ruských carů. Z křišťálů se brousily i velmi vzácné poháry, které byly používány při slavnostních příležitostech. Křišťál je obestřen tajemstvím a proto byl používán v souvislosti s magií, kdy se z něho vyráběly kyvadla nebo věštecké křišťálové koule. Krásné šperky s křišťálem si můžete pořídit přímo z Perlomanie.

979_naramek-z-mineralnich-kamenu-kristal-a-hematit-mn12018-perlomanie

 

V dnešní době se přírodní křišťál používá hlavně při výrobě šperků a jako talisman. Jeho vlastnosti jsou totiž tak silné a univerzální, že je považován za nejúčinnější léčivý krystal na světě. Zesiluje energetické toky a uvádí je do harmonie. Křišťál ochraňuje před zlými a negativními silami, hlavně z tohoto důvodu je používán jako talisman. Křišťál se používá i při meditaci a odstraňuje elektromagnetické záření.

 

 

 1612_naramek-z-mineralnich-kamenu-ametyst--ruzenin--kristal-mn12076--perlomanie

Křišťál se často používá i v léčitelství, kdy má obecné pozitivní účinky na tělo i ducha. Tiší bolest hlavy i zubů, nevolnosti; posiluje imunitu a uvádí tělo do celkové rovnováhy.

Křišťál je vhodný pro všechna znamení zvěrokruhu.

1651_mineralni-naramek-prirodni-kristal-a-sladkovodni-perly-mn120001--perlomanie

 

Přestože kameny mají silné energetické léčivé účinky a mohou být nápomocny k vašemu uzdravení, tak neslouží jako náhrada lékařské péče.

Zpět do obchodu