Doručení s Balíkovnou jen za 39 Kč.

4 kroky, jak poznat pravé perly

Chcete koupit perly, ale bojíte se, že je nepoznáte od obyčejných korálků?

Strach určitě mít nemusíte, když se budete řídit našimi radami.

V eshopu Perlomanie najdete perly sladkovodní, říční, které byly kultivovány na perlových farmách. Je to již běžné získávání perel, protože ve volné přírodě se měkkýši, v jejichž tělech perly rostou vyskytují méně a méně. A poptávka po perlách stále stoupá. To neznamená, že by perly byly méně kvalitní, zdaleka ne! Perla se stejně jako ve volné přírodě vytváří v živočichovi a do nastartovaného procesu se obvykle nijak nezasahuje.

Přírodní sladkovodní perly nebývají zcela kulaté, dokonalá kulatost je u perel velmi vzácná a od toho se také odvíjí jejich cena. Takže drobné nedokonalosti jsou znakem toho, že perla je přírodní a tudíž pravá.

 

Rada číslo 1

   Pozor na dokonale kulatý tvar, může značit umělou perlu.

 

Protože je perla výtvorem živého organismu, má svoji specifickou barvu a hlavně lom světla. Pravé perly jsou na pohled příjemné až hedvábné. Umělé perly skleněné se výrazně lesknou, až blyští.

 

Rada číslo 2

   Přírodní perla je hedvábná, neblyští se.

 

Barvy sladkovodních perel jsou od světlých po meruňkové až růžové, tmavé odstíny perel jsou dobarvované. Perly se dobarvují po vyjmutí z lastury. Procesů barvení je několik a obvykle si je farmy střeží jako svá tajemství výroby. Každá perla je originálem, takže je velice složité najít perly do páru či na vytvoření náhrdelníku. Každá perla může mít rozdílný odstín a tvar. A přírodní perla je zřídkakdy zářivě bílá.

 

Rada číslo 3

   Zářivě bílá barva pravou perlu značit nemusí. Bílá přírodní perla má spíše nádech do světle béžova nebo žluta.

 

A pravé perly jsou tvořeny perletí. Perleť, když se dotkne zubů, jemně drhne. Skleněné korálky po zubech čistě kloužou.

 

Rada číslo 4

   Pravé perly drhnou.

 

Tak si to shrňme. Sladkovodní perly nemívají obvykle absolutně kulatý tvar. Nedokonalosti nejsou na škodu, značí to, že perly jsou přírodním výtvorem a každá z nich je jedinečným originálem. Sladkovodní perly mají barvy světlé, ale obvykle ne zářivě bílé. A pokud je perla spíše hedvábná než podivně blyštivá a při dotyku o zub jemně drhne, máme v ruce kus vytvořený samotnou přírodou.

Perlové šperky jsou dokonalým doplňkem, který z módy nevyšel už stovky let. Pojďte si vybrat svůj jedinečný perlový šperk, který vám bude stoprocentně slušet.

Zpět do obchodu