Oslavte s námi 1. máj. 20% sleva na celý sortiment. Zadejte v košíku kód laska20.

Jak vybrat perlový šperk

Vybrat perlový šperk by se mohlo zdát jako problém, ale my z PERLOMANIE® vám jednoduše poradíme jak na to. Když se budete řídit několika pravidly, do vkusu obdarované byste se měli bez problému trefit.

 

1. Výběr perlového šperku podle typu obdarované

Obecně platí pravidlo, že vybíráme velikost perel podle typu ženy. To znamená, že ženě štíhlé dáváme menší perly  kolem 5 mm nebo 7 mm  - toto platí i pro věk, čím je žena mladší, tím menší perličky jí sluší. A ženy kyprých tvarů a ženy starší rozzáří perly o velikosti kolem 9 mm (i větší). Žena drobné postavy, která by na sobě měla perly velké, by se mohla cítit nekonformně. Samozřejmě záleží i na tom, jaké šperky žena ráda nosí. Pokud výrazné, pak bychom se toho nebáli.

Další obecné pravidlo je takové, že barvu perel volíme podle barvy vlasů.

Ženě s tmavými vlasy je vhodnější pořídit perly světlejší (bílé, světle růžové, šedé perly), protože tvář více zvýrazní a v tmavých vlasech nezapadnou. Ženě se světlými vlasy bychom zase doporučili perly tmavších barev. Ale pokud má žena vlasy sčesané nebo krátké, máte ve výběru volnou ruku a řídili bychom se tím, jaké barvy má žena ráda.

Ovšem ideální velikosti perel neexistuje, každá žena je jiná a je vhodné se řídit tím, co již žena nosí a nebo nenápadně zjistit, co by ráda nosila;). Střední velikost, kterou byste neměli nic zkazit, jsou perly o velikosti zhruba 7 mm.

 

   NA1

 

2. Výběr perlového šperku podle příležitosti

 

Perlový šperk vybíráme i podle typu příležitosti. Jiný šperk dáme k Valentýnu a jiný třeba k 20. výročí svatby. Zase bychom nasadily obecné pravidlo, že čím mladší obdarované žena a méně významná událost, tím menší perly na šperku.

 

Tipy na dárek k Valentýnu

Valentýn je oblíbeným svátkem zamilovaných i u nás. K Valentýnu doporučujeme šperky jednoduché.

Jako například perlové přívěsky nebo perlové pecky.

17

Tipy na dárek k narozeninám

Záleží na vás, kolik chcete do šperku k narozeninám investovat, ale obecně doporučujeme šperky výraznější, ale vhodné pro každodenní nošení.

Je to například náhrdelník s černými s bílými perlami a lze jej doplnit o jedinečné náušnice ve stříbrném lůžku. 

 

perlová-souprava-bílé-a-černé-perly-náramek-náhrdelník-náušnice-perlomanie

 

Tipy na dárek k promoci

Promoce zakončuje jednu z důležitých etap života, a tak bychom měli vybírat šperk jedinečný a vhodný k věku obdarované - čím mladší, tím menší perly. Naše kolekce náramků jsou vyráběné tak, aby ženy oslovily a nadchly. Náramky vyrábíme v množství po několika kusech. Takže ženě můžete dopřát jedinečný perlový kousek za velice příznivou cenu.

 perlovy-naramek-zapinani-stribro-perlomanie (5)

 

Tipy na dárek k výročí

Dárek k výročí by měl být opravdu výrazný. Dáte tak ženě najevo, jak si jí vážíte a jak je pro vás důležitá. Pro takové příležitosti máme krásné perlové soupravy. Nebojte se dodržet obecnou radu, že čím je žena starší, tím větší perly by se k ní hodily.

  perlová-souprava-bílé-perly-náramek-náhrdelník-náušnice-perlomanie

Tipy na dárek pro malé slečny

Malé princezny se také rády zdobí. Obvykle v obchodech mají perly příliš velké, aby se hodily k drobnému dětskému obličeji. U nás tomu tak ale není a na dětské šperky se specializujeme. Majitelka a výrobce v jedné osobě má doma totiž 2 malé slečny, které se rády zdobí. A vlastně dětská kolekce vznikla jen kvůli nim.

Pro malé slečny se hodí perly o velikosti 5 - 6 mm. V dětské kolekci naleznete jak náušnice, tak náhrdelníky.

    35

Pokud byste si stále nebyli jistí s výběrem toho správného šperku, neváhejte se na nás obrátit. Rádi poradíme!

Ke každému šperku získáte certifikát pravosti zdarma a dárkové balení. Takže šperk můžete ihned darovat. 

Zpět do obchodu