Oslavte s námi 1. máj. 20% sleva na celý sortiment. Zadejte v košíku kód laska20.

Znamení zvěrokruhu a přírodní kameny

 

Jak vybrat správný kámen pro znamení zvěrokruhu?

Při výběru kamenů si můžete zvolit kámen podle znamení zvěrokruhu. Správný kámen vám musí vyhovovat. Měli byste se cítit příjemně, když jej držíte v dlani, ať se cítíte dobře, až jej budete nosit jako šperk. Jeho barva by měla současně odrážet i váš charakter. Roli kromě amuletů a talismanů plnily právě vzácné kameny, které by je pomáhaly chránit nebo léčit. Kameny jsou tím, co nás z fyzické podstaty spojuje s vesmírem a okolními planetami.

VODNÁŘ / Aquarius (21. 1. - 20. 2.)

Vodnář patří mezi vzdušná znamení a vládnou mu planety Saturn a Uran. Pod vlivem Saturnu jsou to lidé klidní, soustředění a vytrvalí. Pod vlivem Uranu jsou zase originální, ale i vznětliví. Jsou sebejistí, nadšení pro život a umí využít, co se naučili. Občas jsou leniví, musí na sobě stále pracovat, zdokonalovat se a tím si plnit ambice a sny.

Drahé kameny pro znamení Vodnáře: akvamarín, amazonit, ametyst, apatit, fluorit, granát, chalcedon, chryzokol, jaspis, labradorit, lapis lazuli, křišťál, měsíční kámen, obsidián, tyrkys.

RYBY / Pisces (21. 2. - 20. 3.)

Ryby patří mezi vodní znamení a vládnou mu planety Neptun a Jupiter. Lidé narození v tomto znamení jsou nesobečtí a citliví k ostatním. Stále ale o sobě pochybují, stejně jako o svých schopnostech a trpí nedostatkem sebevědomí. Jsou spolehliví, upřímní, důvěryhodní a ochotní pomáhat druhým.

Drahé kameny pro znamení Ryb: achát krajkový, ametyst, fluorit, jadeit, jaspis, lapis lazuli, měsíční kámen, nefrit, opál, opalit, olivín, perla, turmalín, tyrkys.

BERAN / Aries (21. 3. - 20. 4.)

Beran patří mezi ohnivá znamení a vládne mu planeta Mars. Jsou to lidé upřímní, bojovní, odvážní, rozhodní a jsou to vůdčí schopnosti. Snadno se učí, mají výbornou paměť a mají schopnost říkat správné věci v pravou chvíli.

Drahé kameny pro znamení Berana: achát, ametyst, avanturín, citrín, diamant, fluorit, granát, heliotrop, hematit, chalcedon, jadeit, jaspis, karneol, kunzit, magnetit, rodochrozit, rodonit, rubín, safír, topaz, turmalín.

BÝK / Taurus (21. 4. - 21. 5.)

Býk patří mezi zemská znamení a vládne mu planeta Venuše. Býk je silný, energický, vytrvalý, houževnatý a rozhodný. Současně je ale i tvrdohlavý, neústupný a emotivně jedná. Tito lidé jsou i trpěliví, citliví a umí ocenit vše krásné a příjemné.

Drahé kameny pro znamení Býka: achát, akvamarín, avanturín, citrín, chalcedon, chryzokol, korál, malachit, růženín, topaz, turmalín, tygří oko.

BLÍŽENCI / Gemini (22. 5. - 21. 6.)

Blíženci patří mezi vzdušná znamení a vládne jim planeta Merkur. Tito lidé mají rozdvojenou či podvojnou, kolísavou povahu a zálibu v protikladech, kterou dovedou dokonale zmást. Jsou bystří, velmi inteligentní a mnohostranně až všestranně nadaní.

Drahými kameny pro znamení Blíženců jsou: achát, ametyst, apatit, avanturín, citrín, chryzokol, jantar, karneol, křišťál s turmalínem, obsidián, perla, růženín, tygří oko, tyrkys, vltavín či moldavit.

RAK / Cancer (22. 6. - 22. 7.)

Rak patří mezi vodní znamení a vládne mu Luna neboli Měsíc. Jsou to tradicionalisté, ale mají rádi i dobrodružství a vše neznámé. Pro vše se snadno nadchnou, jsou poctiví, citliví a velmi vnímaví. Občas se příliš vrací a nepostupují vpřed.

Drahé kameny pro znamení Raka: achát mechový, achát stromečkový, amazonit, avanturín, granát, jadeit, jantar, jaspis zelený, kalcit, karneol, křišťál, měsíční kámen, opál, opalit, perla, rodochrozit, rodonit, tygří oko, turmalín, tyrkys.

LEV / Leo (23. 7. - 22. 8.)

Lev patří mezi ohnivá znamení a vládne mu Slunce. Jsou to egoisti, neboli sebestřední a velmi sebejistí jedinci s vysokým sebevědomím. Jde o výrazné osobnosti ve smyslu pozitivním. Lvi jsou velkomyslní, s velkými sny a ambicemi, tvůrčí energií, odvahou a s organizačními schopnosti.

Drahými kameny pro znamení Lva jsou: achát, citrín, fluorit, granát, chryzokol, jantar, karneol, křišťál, obsidián červený, olivín, onyx, tygří oko a tyrkys.

PANNA / Virgo (23. 8. - 22. 9.)

Panna patří mezi zemská znamení a vládne jí planeta Merkur. Panny mají smysl pro pořádek, systém, řád, praktičnost a vysokou schopnost soustředit se na daný úkol. Jsou to lidé zvídaví, řídí se rozumem, účelností a harmonií v myšlení. K druhým jsou velmi kritičtí, ale v zásadě jsou tolerantní a citliví.

Drahé kameny pro znamení Panny: achát zejména mechový, amazonit, ametyst, avanturín, citrín, granát, chryzokol, jantar, jaspis, karneol, lapis lazuli, měsíční kámen, olivín, opál, sodalit, tygří oko.

VÁHY / Libra (23. 9. - 23. 10.)

Váhy patří mezi vzdušná znamení a vládne jim planeta Venuše. Jsou to rozvážní a harmoničtí diplomati. Mají cit pro spravedlnost, intuici vycítit podvod, neupřímnost a lži. Jsou empatičtí a ochotní.

Drahé kameny pro znamení Vah: achát, ametyst, avanturín, hematit, chryzokol, jadeit, jantar, jaspis, lapis lazuli, měsíční kámen, nefrit, obsidián mahagonový, olivín, opál, opalit, perly, růženín, topaz, turmalín růžový, turmalín,  tyrkys.

ŠTÍR / Scorpio (24. 10. - 22. 11.)

Štír patří mezi vodní znamení a vládne mu Pluto. Jsou to lidé houževnatí, bystří, s jasným myšlením, a přesným odhadem situace. Jsou tiché povahy a díky panovačnosti nebo svéhlavosti se často drží stranou. Jsou bojovní, svárliví, nekompromisní, ale přesto velmi trpěliví.

Drahé kameny pro znamení Štíra: achát, akvamarín, ametyst, býčí oko, jaspis, granát, hematit, křišťál s turmalínem, magnetit, malachit, měsíční kámen, obsidián, obsidián apačské slzy, onyx, rodochrozit, turmalín.

STŘELEC / Sagittarius (23. 11. - 21. 12.)

Střelec patří mezi ohnivá znamení a vládne mu planeta Jupiter. Tito lidé mají smysl pro spravedlnost, jsou upřímní, nadšení a pracovití se systematickým přístupem. Někdy jsou zbrklí, mrzutí a svůj neúspěch pak připisují svému okolí.

Drahé kameny pro znamení Střelce: achát modrý, ametyst, avanturín zelený, granát, chryzokol,  lapis lazuli, malachit, obsidián, opál, turmalín, tyrkys, záhněda, zoisit.

KOZOROH / Capricorn (22. 12 - 20. 1.)

Kozoroh patří mezi zemská znamení a vládne mu planeta Saturn. Jsou to lidé klidní, trpěliví, vytrvalí a ctižádostiví. Mohou propadat melancholii a pesimismu, často potřebují povzbudit sebedůvěru. Jsou šetrní, ale ne lakomí a touží po pocitu zázemí.

Drahé kameny pro znamení Kozoroha: achát, ametyst, fluorit, granát, hematit, jaspis, karneol, křišťál, lapis lazuli, malachit, měsíční kámen, obsidián, olivín, opalit, onyx, perly, tyrkys, záhněda.

Zpět do obchodu